Terugblik Themater: hoe toegankelijk is Capelle eigenlijk?

Geplaatst op

in

Op woensdagavond 28 februari stond Themater in het teken van toegankelijkheid en meedoen. Een van de onderwerpen waar de Adviesraad Sociaal Domein zich voor inzet. Deze avond is gesproken of en in hoeverre er drempels zijn voor mensen in Capelle aan den IJssel en wat gedaan kan worden om deze drempels weg te nemen om de toegankelijkheid te vergroten.

Onder leiding van de vaste moderator van Themater, Frènk van der Linden, is geluisterd en gesproken met een hoogleraar over universele toegankelijkheid en de eigenaar van de instelling
“Ongehinderd” over gelijkwaardigheid en toegankelijkheid en gediscussieerd met een panel dat bestond uit onder andere ervaringsdeskundigen en een wethouder van de gemeente Capelle aan den IJssel. Het intermezzo was voor rekening van rolstoeldansers die de zaal met hun optreden wisten mee te krijgen ‘om mee te dansen’. Een thema-avond waarbij een groot publiek is samengebracht om mee te praten over dit belangrijke maatschappelijke onderwerp, omdat er in Capelle aan den IJssel nog veel te verbeteren is!

In de pauze en na afloop was er ruime gelegenheid voor iedereen om dóór te praten. Daarnaast was er gelegenheid informatie op te halen bij diverse stands van maatschappelijke organisaties, waaronder die van onze adviesraad.

Ontmoeten, praten en samen wijzer worden; dat is Themater. Al ruim twintig jaar gebeurt dit in het Isala Theater. Sinds 2003 vinden Capellenaren en regiogenoten elkaar in het Isalatheater. Thema-avonden met topsprekers, leuke voorstellingen, prettig samenzijn. Zinvol debat, over onderwerpen die ons allemaal aangaan. Altijd gratis toegang, inclusief koffie en een drankje. Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.themater.nl.